massage in groningen

Massage

hand en onderarm massage

Hand- en onderarm

€ 25,00
boven en onderbeenmassage

Boven- en onderbeen

€ 25,00
massage

Rug

€ 38,00
massage gelaat en decoleté

Gelaat en decoleté

€ 25,00

Massage 

Er zijn heel veel verschillende vormen van massage. Wat ze allemaal gemeen hebben is ontspanning.

Worden rug- en voetmassage alom geroemd om hun ontspannende en klachten verlichtende kwaliteiten, over handmassage hoor je nauwelijks verhalen. Eigenlijk is handmassage een tikkeltje ondergewaardeerd, terwijl het minstens zo prettig is en ook positieve effecten op je uiterlijk en gezondheid kan hebben.

Je handen te laten masseren als onderdeel van een manicure is heerlijk, maar het voornaamste doel hiervan de huid van je handen te verzorgen en mooi te houden. De dunne, zachte huid op je handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, droogt snel uit en is daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crèmes of oliën. Je huid raakt beter doorbloedt en ziet er weer prachtig uit.

Tevens kan handmassage RSI klachten soms voorkomen of verlichten. Eén van de oorzaken van RSI is een overmaat aan steeds terugkerende handelingen van de hand. Handmassage maakt je handspieren weer soepel, wrijft de spanning er als het ware uit. Bovendien verbetert de doorbloeding waardoor opgehoopte afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Of je nu klachten hebt of niet, je handen hebben dagelijks een hoop te verduren.
Een beetje extra aandacht kunnen ze vaak wel gebruiken.

Voordelen van massage

1

1. Geeft ontspanning

Tijdens een massage worden de stofjes endorfine en oxytocine aangemaakt. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Ook de oliën die gebruikt worden tijdens een massage hebben een ontspannende werking. Sommige mensen zijn dan ook in een vredige, relaxte toestand die bijna in de buurt komt van slaap. Hoe dieper je wegzakt, en je gewoon overgeeft aan het 'nu', hoe meer de activiteit van je hersengolven daalt, tot op het Delta-niveau. Dit is het niveau van diepe slaap. Dat is een andere slaap als 's nachts, wanneer je in je bed ligt. Op dat moment ben je namelijk in een onbewuste diepe slaap. Tijdens de massage blijf je bewust terwijl je heel diep ontspannen bent. Ondanks dat je je niet meer bewust bent van tijd en ruimte, voel je heel goed dat je gemasseerd wordt. 

2

2. Maakt gelukkiger

Tijdens het masseren komen dus de stofjes serotonine, oxytocine en endorfine vrij. Dit zijn gelukshormonen die voor een gelukkig gevoel zorgen. Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel. Niet alleen van binnen, maar dit straal je ook van buitenaf uit.

3

3. Betere weerstand

Tijdens een massage wordt de bloedcirculatie en de lymfecirculatie geactiveerd. Dit maakt het mogelijk dat afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten, zodat je lichaam ook weer beter in staat is om voedingsstoffen op te nemen. Je lichaam is niet onnodig tijd kwijt met het verwerken van afvalstoffen. Je hebt sneller weer energie. Ook je immuunsysteem wordt sterker en je weerstand tegen ziekten verhoogt. Uiteraard bereik je dit niet met één enkele massage. Dit effect moet vooral op lange termijn bekeken worden. Want een goede weerstand bouw je op door regelmaat in je leefpatroon te brengen. Dat betekent gezonde voeding, veel beweging maar ook regelmatig een massage.

4

4. Je slaapt beter

Het zal je opvallen dat je a een massage 's avonds sneller in slaap valt en dieper slaapt. Dit komt door de aanmaak van serotonine tijdens massage. Ook komt dit door de deltagolven in de hersenen die tijdens een massage aangemaakt worden. Deze deltagolven zullen een paar dagen aan blijven houden, waardoor je nog langer van deze diepe slaap kan genieten. Heb je dus problemen met slapen, dan kan het voor jou van groot voordeel zijn om je regelmatig te laten masseren!

5

5. Betere concentratie

Een massage zorgt ervoor dat je tot rust komt. Mentaal, fysiek, je gedachten komen tot rust. Door een massage verleg je je aandacht van je hoofd naar je lijf. Je ademhaling wordt rustiger en dieper. Je zult ervaren dat je na een massage dan ook veel meer concentratie hebt. Een massage is daarom een extra goed idee tijdens drukke, chaotische tijden.

6

6. Gezondere huid

Een massage zorgt voor een betere bloeddoorstroming, de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen. Door deze betere doorbloeding, worden alle verschillende lagen van de huid gezonder en sterker en krijg je een strakkere en gezondere huid. Een goed doorbloedde huid heeft bijvoorbeeld ook minder last van acne, aangezien ontstekingen sneller kunnen genezen. Deze goede doorbloeding van je huid is ook goed wanneer je last hebt van een beschadigde huid. Littekens, striae en wondjes genezen sneller wanneer de huid goed doorbloed is. Hierdoor worden de cellen in je huid namelijk gestimuleerd om zich sneller te vernieuwen, waardoor je huid er zacht en jong uit blijft zien.

Ook zin aan een heerlijke massage? 

arrow_drop_up arrow_drop_down