Chemische peeling


Huidverbetering met als resultaat een egale, gezonde, frisse en stralende huid, dat is wat een chemische peeling kan bereiken. Ook werkt het op rimpeltjes, (acne) littekens, huidverkleuringen, pigmentvlekken, dofheid of grove poriën.

De peelings zijn effectief, bewezen en doeltreffend. Na een peeling heb je direct zichtbaar resultaat en ervaar je in 7 dagen een prachtige glow. Daardoor kan je in een korte tijd veel resultaat bereiken!

Inleiding

Met een huidverbeterende peeling wordt je huid wordt aan het werk gezet door middel van een unieke mix van zuren van hoge concentraties. Een peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren zoals melkzuur, glycolzuur, salicylzuur en amandelzuur. Een peeling verweekt de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Dit stimuleert de huid om nieuwe, jonge gezonde huidcellen aan te maken waardoor de celvernieuwing op gang komt. Hierdoor word je huid snel en effectief aangepakt met als resultaat: de huid word egaler, sterker en straalt!

De behandeling is altijd gericht om zo effectief mogelijk te zijn en resultaat gericht. Doordat we gerichte adviezen en behandelingen geven specifiek gericht op jouw huid, behalen we mooiste resultaten.


Met een juiste peeling kan de gehele huid­structuur enorm ver­beterd worden. Daarnaast kun je met de specifieke behandelingsmethoden dieper werken op bepaalde huid­indi­caties, zoals pig­men­tatie, fijne lijntjes, rimpels, acne, zon­schade, grove huid­structuur en (acne)littekens.

Blootstellig aan de zon

Gedurende de behandelperiode moet je direct zonlicht en zonnebank vermijden (tot 14 dagen) en je huid beschermen met minimaal een SPF50. Vermijd ook zwembaden en sauna minimaal de eerste 3 dagen na de behandeling. 

Gebruik dagelijks minimaal SPF factor 30!

Bindweefselmassage

Het proces

In de optimale situatie vernieuwt onze huid zich op natuurlijke wijze om de 28 dagen. Bij het ouder worden en we door ver­schillende levensfasen gaan zoals bij­voorbeeld zwangerschap of de menopauze kan dit proces worden verstoord of vertraagd. Ook op jonge leeftijd kunnen huidproblemen ontstaan waar je soms niet iets aan kan doen.

Deze onderdelen in het leven hebben gevolgen voor je huid waardoor ver­schil­lende problemen kunnen ontstaan en het verergeren. Zoals bijvoorbeeld acne, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigment­vlekken. Met een peeling kunnen we deze gevolgen aanpakken of verbeteren.


Een peeling stimuleert celvernieuwing. Door de peeling zal de bovenste ‘dode’ huidlaag in een versneld tempo afschilferen, zodat de nieuwe huid tevoorschijn komt. Deze nieuwe laag cellen is gladder, egaler en beter gehy­drateerd. Het stimu­leert de fibroblasten in je lichaam om nieuw collageen en elastine aan te maken, en zet een versnelde celdeling in gang.. Daardoor verminderen lijntjes en rimpels.

Dankzij een peeling verbetert de algehele structuur van de huid enorm. Je huid krijgt een heerlijk frisse en gezonde uitstraling. Hoe de uiteindelijke resultaten zijn van een peeling is afhankelijk van de diepte of sterkte van de peeling.


Wanneer is een chemische peeling wel of niet geschikt

Geschikt bij:

 • Acne littekens
 • Hyperpigmentatie
 • Huidveroudering
 • Doffe of droge huid
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Problemen met zonbeschadiging (bijv. ouderdomsvlekken)

Niet geschikt bij:

 1. Herpes infecties (koortslip)
 2. Huidbeschadigingen zoals: eczeem, psoriasis
 3. zwangerschap
 4. zonverbrande huid
 5. gebruik van huid verdunnende medicatie, bijv.  Accutane of Roaccutane
 6. gebruik hydrocortison
 7. hormoonbehandelingen

Reactie van de huid

Mildere peelings komen minder diep door in de huid bij intensieve peelings. De huidreactie bij een mildere peeling zal over het algemeen minder zijn, dan bij een intensieve peeling. Ook geldt hetzelfde voor de gevoeligheid tijdens de behandelingen. Tijdens de behandeling kun je ervaren: roodheid, prikkeling of warmte op de huid.


Een paar dagen na de behandeling is er kans op roodheid van de huid, schilfering en kleine korstjes. Ook kan de huid wat lichter of donkerder verkleuren. Dit is een normale en goede reactie van de behandeling. De huid is zich aan het vernieuwen.

Bij het eind van de behandeling legt de specialist duidelijk uit wat er nodig is om de huid te verzorgen tijdens het herstel­proces. Voor een goed verloop van de na­behan­deling en een optimaal resultaat is het belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt.

Cenzaa

Cenzaa

Wij werken met het hoogwaardige merk Cenzaa. Het enige cosmeticamerk dat Wellness, Huidverbetering en Cosmedische huidtherapie combineert! 


Cenzaa biedt effectieve huidverbetering met waardering voor schoonheid van mens, dier en natuur. Hierbij haalt Cenzaa het beste uit twee werelden. Science en Nature, door 100% natuurlijke ingrediënten te gebruiken in combinatie met innovatieve ontwikkelingen. Met als doel het hoogst haalbare resultaat te bereiken met luxe en uitgebreide behandelingen en producten. De producten bevatten geen minerale oliën en zijn niet getest op dieren. Alle producten van Cenzaa bevatten geselecteerde werkstoffen in hoge concentraties en werkstof complexen om voor het maximale resultaat te gaan.

Chemische peeling i.c.m. een huidbehandeling

De hoogwaardige chemische peelings zijn altijd onderdeel van een huidbehandeling. Het type peeling wordt bij deze behandelingen afgestemd op jouw wensen en huid. Voor de behandeling kunnen we in overleg de chemische peeling in de bestaande behandeling uitvoeren voor een meerprijs van €28. Een chemische peeling kan worden toegevoegd in de opbouw van de volgende behandelingen:

- SkinBoostHuidbehandeling

- Glow Huidbehandeling

- Skin-Aging Behandeling i.c.m. Bindweefselmassage

- Acne Behandeling


GERELATEERDE BEHANDELINGEN

Basis gezichtsbehandeling

Basis

huidbehandelingen

Een complete basis huidbehandeling die de huid intens reinigt en hydrateert om de huidconditie te verbeteren. Je huid wordt heerlijk zacht, stralend en je huid ziet er weer gezond en gehydrateerd uit.
Ontspanning behandeling

HUIDVERBETERENDE BEHANDELINGEN

Behandelingen die helemaal gefocust zijn op huidverbetering. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter je huid­conditie optimaal blijft. Zo blijft je huid er zo lang mogelijk fris, jong en stralend uit zien. 
wimpers verven - lashlift

WIMPERS &

WENKBRAUWEN

Door de wimpers en wenkbrauwen te verven kun je jouw oogopslag net iets meer laten spreken en kan je ze voller laten lijken.

Het verven van de wimpers en wenkbrauwen kan een gemakkelijke oplossing zijn.

Het cenzaa 6 stappen plan voor thuis

IN 6 STAPPEN NAAR EEN STRALENDE HUID

Om jou zo goed mogelijk te begeleiden naar een mooie en gezond uitziende huid heeft Cenzaa het 6 stappenplan ontwikkeld. Met dit 6 stappenplan weet je precies welk product je wanneer moet gebruiken en hoeveel tijd je aan je huid moet besteden om deze jong en mooi te houden. Om het jou nog gemakkelijker te maken, vind je het unieke Cenzaa 6 stappen huidverbeteringsprogramma op al jouw Cenzaa producten. Jouw huid verdient advies op maat!

Als Cenzaa Huidexpert analyseer ik jouw huidconditie en adviseer ik jou bij welke producten jouw huid baat heeft. Ik geef jou na iedere behandeling een passend huidadvies aan de hand van het 6 stappenplan.

cenzaa 6 stappenplan

Cenzaa reiniging

STAP 1: REINIGEN VAN HET GEZICHT

De Cenzaa reinigingsproducten gebruik je ’s ochtends en ’s avonds en hebben een voedende, huidverbeterende, antioxidantieve en beschermende werking. Na de reiniging is het tijd voor het belangrijkste ritueel: de toner. Een toner hydrateert, herstelt de pH-waarde van de huid en zorgt dat de werkstoffen dieper in de huid komen. Alle toners van Cenzaa werken als een 'vrachtwagentje' die de kostbare werkstoffen, cosmeceuticals, in de serums en crèmes meenemen tot diep in de huid.

Een vochtige huid neemt de werkstoffen beter op in de huid.


De basis van goede gezichtsverzorging is goede reiniging.

Cenzaa dieptereiniging

STAP 2: DIEPTEREINIGING VAN HET GEZICHT

Naast de dagelijkse reiniging van de huid, is het van belang om één tot drie keer per week een dieptereiniging toe te passen. Zo worden dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd, de poriën gezuiverd, oneffenheden geëgaliseerd en wordt de effectiviteit van de dagelijkse Cenzaa producten geoptimaliseerd. Zo komen de ingrediënten van de volgende producten dieper in de huid.
Wil je een alternatief voor het “mechanische” scrubben? Gebruik dan de Illuminating Masq met de hydroxyzuren glycolzuur en salicylzuur die je huid exfoliëren. 

 

Zuivert de poriën in de huid voor optimale opname van cosmeceuticals.
Cenzaa serum

STAP 3: HET SERUM OF COMPLEX

Een complex of serum is een dunne, super geconcentreerde fluid en is “de levensverzekering voor een mooie huid”. Dankzij de speciale PCN2® formule van cosmeceuticals wordt het complex sneller en dieper naar alle huidlagen getransporteerd. Het is de meest krachtige dosis van werkstoffen die de huid maximaal verbeteren, slechts enkele druppels zijn voldoende. Complexen van Cenzaa zijn er om de huid op te peppen, lichter te maken of om te beschermen.

 

De meest krachtige dosis cosmeceuticals voor maximale huidverbetering.

Cenzaa creme

STAP 4: DE 24H GEZICHTSCRÈME

Een crème gebruik je om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, te hydrateren, te voeden of te verbeteren. De professionele Cenzaa crèmes zijn zeer hoog geformuleerd met revolutionaire PCN2®-werkstoffen en zijn gericht op structurele huidverbetering. Alle Cenzaa 24H crèmes bieden door de hoge dosering antioxidanten, het hele jaar door bescherming tegen UV-stralen, vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf.

 

Dé hydraterende beschermer tegen UV-stralen en schadelijke invloeden van buitenaf!

Cenzaa masker

STAP 5: GEZICHTSMASKER EN NACHTVERZORGING IN 1

Cenzaa maskers zijn vitaminecocktails voor de huid. Elk Cenzaa masker zorgt voor de extra oppepper die je huid nodig heeft. Het is het EHBO-product bij veranderende weersomstandigheden, stress en weinig slaap. De huid wordt tijdelijk afgesloten waardoor vocht en warmte worden vastgehouden. Afvalstoffen worden beter verwijdert en de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. De crèmemaskers van Cenzaa zijn luxe 2-in-1 producten. Ze fungeren niet alleen als masker maar kunnen ook als nachtverzorging op de huid blijven zitten. Zo wordt je huid wordt tijdens het slapen voorzien van belangrijke werkstoffen.

 

De vitaminecocktail die zorgt voor een extra huidoppepper.

cenzaa zonnenbrand

STAP 6: BESCHERMEN VAN DE HUID

Er is bewezen dat 90% van de verouderingsproblemen van de huid veroorzaakt wordt door de zon. Maak er een gewoonte van om je huid altijd tegen de zon te beschermen met een extra filter, zoals de Facial Protection. De Cenzaa crèmes en BB creams zijn allemaal voorzien van een natuurlijk filter. Ook in de winter (ook als het bewolkt is!) is het belangrijk je huid te beschermen tegen straling.

De Cenzaa Facial Protection is verkrijgbaar met een SPF 15, 25 of 50.


Bescherm je huid extra tegen zon en UV-stralen.

Cenzaa Spaarkaart

Bij Cenzaa spaar voor je eigen cadeau's met de Cenzaa spaarkaart.

Want wat is er leuker dan zelf in het ruime assortiment cadeau's rond te shoppen?

Je kunt zelf bepalen voor welk uniek cadeau je wilt sparen.

 

ZO WERKT HET:

1. op elke Cenzaa verpakking vind je een Cenzaa Credit.

2. de Credits plak je op de Cenzaa spaarcard.

3. vanaf 3 Credits ontvang je al een prachtig cadeau.

4. of je spaart verder voor je favoriete product.

5. hiermee stel je zelf een eigen spaarprogramma samen.

6. heb je het benodigde aantal Credits gespaard voor je favoriete product?

7. geef de compleet ingevulde spaarcard aan jouw Cenzaa Expert.

8. je ontvangt direct je favoriete producten. Verwen jezelf!

 

Spaar jij al voor je favoriete Cenzaa product?

Vraag in onze salon naar de Spaarcard.

Wil jij op tijd goed voor je huid zorgen?