6 Redenen om naar de schoonheidsspecialiste te gaan
21 april 2021 
3 min. leestijd

6 Redenen om naar de schoonheidsspecialiste te gaan

Gezichtsverzorging

Daar sta je dan, in de drogisterij. De keuze is reuze. Zoveel verschillende crèmes, maskers, reinigers…. Je ziet de bomen door het bos niet meer.

En wat kies je dan? Het product dat het lekkerst ruikt? Het fijnste aanvoelt? Of omdat het in de aanbieding is?

Maar is het product dat je uiteindelijk kiest ook wel echt geschikt voor jouw huid? Heel veel mensen geen idee wat de verschillende producten doen, waarvoor ze gebruikt worden, of bij welk huidtype ze horen. Een verkeerde keuze is al gauw gemaakt. Je huid reageert niet goed, of het product doet helemaal niets extra’s voor je huid. Ook zitten in heel veel producten stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Daar zit je niet op te wachten.

Voor een goede huidverzorging is er daarom de schoonheidsspecialiste!

Een professionele en erkende schoonheidsspecialiste heeft een intensieve opleiding afgerond en beschikt over een uitgebreide kennis van het menselijk lichaam. Bovenal heeft zij uitgebreide kennis van de huid en de bijbehorende huidverzorging. Juist door deze kennis en ervaring kan de schoonheidsspecialiste jou een persoonlijk advies geven over welke behandeling het beste past bij jouw huid en welke producten je het beste hiervoor kunt gebruiken.

Daarnaast werkt de schoonheidsspecialiste met hoogwaardige producten waarvan ze alle ingrediënten en hun functie en werking kent. Als je zelf producten koopt, zullen de meeste ingrediënten je weinig zeggen. Je weet niet wat het is en wat ze doen. Bovendien bevatten de producten in de schoonheidssalon veel meer werkstoffen, dan de schoonheidsproducten bij de drogist of supermarkt.

6 Redenen om naar de schoonheidsspecialiste te gaan

1. Je hebt last van een huidprobleem
Huidproblemen kunnen heel vervelend zijn en gaan in de meeste gevallen ook niet vanzelf weg. Voor het behandelen van huidproblemen heb je intensieve behandelingen, de juiste producten, de juiste producten voor thuisgebruik en goed advies nodig. En waar krijg je dat? Precies!. Bij de schoonheidsspecialist!

Huidproblemen zijn niet zomaar verholpen. Veel voorkomende problemen zijn eczeem, couperose, overbeharing, puistjes en Rosacea. Hiervoor is echt een plan van aanpak nodig. Een schoonheidsspecialist maakt eerst een analyse van je huid, bepaalt je huidtype en brengt je huidproblemen in kaart. Samen met jou bespreekt ze dan de mogelijkheden om jouw huid te verbeteren. Als je met een klacht naar de fysiotherapeut gaat, is het ook niet met 1 behandeling verholpen. Dit is ook het geval met je huid. Ook hier is 1x een crèmepje aanbrengen niet voldoende en zul je geen verbetering zien. De schoonheidsspecialiste zal meerdere behandelingen inplannen en je advies geven voor thuis, met de juiste thuisproducten om stapje voor stap je huid weer in een goede conditie te krijgen.

3. Je huid heeft het nodig!
Net als je iedere dag je tanden poetst, je haar wast en je doucht, heeft je huid echt verzorging nodig. Iedere dag wordt onze huid blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf zoals, luchtvervuiling, uv-straling, uitlaatgassen en zelfs sigarettenrook (ook al rook je zelf niet). Een reden te meer om je huid thuis goed te verzorgen en daarnaast regelmatig je huid grondig laat reinigen bij de schoonheidsspecialist. Juist het grondig reinigen vereist kennis. Er zijn nog heel veel mensen die dit op een onjuiste manier doen. Ook zijn er veel pubers maar ook volwassenen die even snel een pukkel uitdrukken waardoor hij er de volgende dag weer zit, of door het onjuiste uitdrukken de pukkels nog veel erger worden.  Mijn advies: ga niet zelf prutsen!

4. Een rustmoment voor jezelf
Een hele goede reden om naar de schoonheidsspecialiste te gaan is een rustmomentje. Een verwenmoment voor jezelf. Gewoon omdat je het verdient. Even helemaal aan niets hoeven denken. Gewoon even lekker liggen en je te laten verwennen met gezichtsverzorging, massage, ontspanning… Even de dagelijkse stress van je af laten glijden. Even onverdeelde aandacht helemaal voor jou alleen.

5. Goed voor je gezondheid
Een behandeling bij de schoonheidsspecialiste maakt je niet alleen je huid mooier, maar maakt ook je lichaam gezonder. Gezichtsbehandelingen en lichaamsmassages werken heel ontspannend. Daardoor helpen ze jou om stress en alle klachten die daaruit voort kunnen komen te verminderen. De factor stress kan veel huidproblemen veroorzaken. Een massage bevordert je bloedcirculatie, voert afvalstoffen af, bouwt stress en spanning af en verbetert het immuunsysteem. Je huid is bovendien je grootste orgaan. Je huid beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf (als ziekteverwekkers, temperatuurwisselingen, verontreiniging, enz.). Een goed verzorgde huid is daar beter tegen bestand. Een goede reden dus!

6. Vertragen huidveroudering.
Ik ga er van uit dat ook jij fijn oud wilt worden. Een ouder wordende huid verliest al gauw zijn elasticiteit. De cellen vernieuwen zich minder vaak en de eerste tekenen van veroudering worden onherroepelijk zichtbaar. Met een onjuiste huidverzorging en niet passende producten gaat dit proces nog veel sneller. Door juist dan goed voor je huid te zorgen, kun je dat proces van huidveroudering vertragen. Een huid die optimaal functioneert en is beschermd tegen schadelijke invloeden van buiten verouderd veel minder snel. Hoe vroeger je begint, hoe langer je huid jong en fris blijft.

Geweldige behandelingen hiervoor zijn ook de bindweefselmassages. Een voorbeeld van een behandeling die je niet aan jezelf kan geven. Een extra reden om naar de schoonheidsspecialiste te gaan!

7. Visitekaartje.
Je huid is je visitekaartje. Als iemand jou aankijkt, is jouw gezicht het eerste wat hij/zij ziet. Als jij er goed uitziet, voel je je ook beter. Heb je meer zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel. Als dat geen reden is om goed voor je huid te zorgen! Dus waar wacht je nog op?

 

 

Uiteraard zijn nog veel meer redenen om je huid goed te verzorgen en daarbij regelmatig naar de schoonheidsspecialiste te gaan.

Ik hoop je met bovenstaande genoeg redenen te hebben gegeven waarom jij je een bezoek aan de schoonheidsspecialiste gewoon mag gunnen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen