Reinigen van het gezicht
29 november 2020 
1 min. leestijd

Reinigen van het gezicht

WAAROM IS REINIGING VAN DE HUID ZO BELANGRIJK?

 

Het reinigen van de huid is de meest belangrijke stap die eigenlijk nooit mag worden overgeslagen. Een schone gezichtshuid is essentieel voor het opbouwen van een gezonde huid. Je gezicht wordt de hele dag blootgesteld aan invloeden die de huid vervuilen, zowel van buitenaf als van binnenuit.

WAAROM MOET JE JE HUID 2x DAAGS REINIGEN?

Je gezicht 2x per dag reinigen is een absolute must. Voor het slapen gaan reinig je de huid om het vuil van overdag te verwijderen. Tussen 1 en 6 uur ’s nachts is de huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. Daarnaast neemt de huid ‘s nachts de meeste werkstoffen op.

De afvalstoffen die in de nacht zijn vrijgekomen verwijder je daarom in de ochtend. Als je in de ochtend je gezicht niet zou reinigen, dan blijft er een laagje vuil achter op je huid. Dit kan vervolgens de poriën verstoppen en kunnen ontstekingen veroorzaken.

TIP: De huid reinigen met water is niet voldoende. Met water verfris je je huid alleen maar. Afvalstoffen en vet lossen niet op in water en zullen dan ook niet verwijderd worden. Ook droogt water de huid uit.

Reinig de huid ‘s ochtends én vooral ‘s avonds met een Cenzaa reinigingsproduct passend bij de huidconditie.

  • ’s Nacht scheidt de huid ook afvalstoffen en vet uit. Daarom is het ’s ochtends heel belangrijk om de huid goed te reinigen.
  • Een lotion is onmisbaar omdat het werkstoffen de huid in transporteert. Hierdoor wordt de opname van werkstoffen bevorderd!
  • Daarnaast herstelt een lotion de pH waarde van de huid en heeft het een vochtherstellende werking.
  • Een reiniging en lotion gaan altijd samen!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen